Ett komplett program för bouppteckning och arvskifte

Med WinArv gör du enkelt kompletta boutredningar med bouppteckningar, arvskiften, proportionering, bodelning, andelsberäkning och lottläggning. Du kan också upprätta redovisningsräkningar där saldot enkelt förs över till arvskiftet.

Du kan skriva ut en stor mängd olika seriebrev, dokument och adressetiketter. Dokumenten kan generas direkt in i Word. Med WinArv följer också en särskilt utvecklad ordbehandlare som hanterar mallar för olika dokument och brev. I denna ordbehandlare kan du enkelt skapa ett obegränsat antal egna mallar, unika och anpassade efter dina egna önskemål. Du kan få mallar med egen logga.

Programmet är pedagogiskt och tydligt upplagt och därmed både lätt att lära och använda. WinArv vänder sig till alla, erfaren eller ovan. Du kommer snabbt igång med bouppteckningar, arvskiften, seriebrev m.m.

Lottläggning med alla tillgångar och arvingar på samma sida färdigifyllt automatiskt.

Tidredovisning så du enkelt håller reda på tiden du lägger ner i ett ärende.

Programmet används idag av begravningsbyråer, jurister, advokater, försäkringsbolag och ekonomer.

WinArv jobbar med mallar för att varje utskftift ska få sitt unika utseende.

WinArv jobbar med mallar för att varje utskftift ska få sitt unika utseende.

Bild 1. Bilden visar första sidan av samma bouppteckning utskriven med tre olika mallar.

I WinArv kan du välja stil för att få olika utseende på programmet medans du jobbar.

Bild 2. Här visas hur WinArv använder stilar för att ändra programmets utseende. Du väljer själv det utseende som du gillar.

WinArv har stöd för att skriva ut adressettiketter.

Bild 3. WinArv har stöd för att skriva ut etiketter. Här är en bild på delägarnas adressetiketter.

Introduktionsfilmer

Här visar vi dig ett par filmer om WinArv. Första filmen kan tyckas lång, den är drygt 5 minuter, men tänkt på att det är en helt oklipt video som visar hur en komplett bouppteckning skapas och skrivs ut.

Video 1. I denna film visar vi hur du skapar en bouppteckning och det färdiga dokumentet för utskrift. I detta exempel är den avlidne gift med två gemensamma barn.
Video 2. Denna film visar hur lottläggningen fungerar och hur tillgångar fördelas mellan olika delägare.
I detta exempel är den avlidne ogift och har två barn, Olle och Anita. Anita är avliden och har två barn Berit och Beata. Arvet ska då fördelas; Olle 1/2, Berit 1/4, Beata 1/4. Huset ska delas mellan Berit och Beata. Aktierna ska delas mellan alla tre. Pengarna på banken fördelas så att alla får vad de rättmätigen ska ha.